Putešestvije developerske zbiljnosti
RatkoM DPE/NTO
Blog - ožujak 2008
nedjelja, ožujak 30, 2008
Gotovo da sam zaboravio ovdje najaviti najznačajniji godišnji događaj Microsofta u Hrvatskoj: Microsoft WinDays 2008 konferenciju u Opatiji, 21. - 25.04.2008. Konferencija je svake godine izrazito dobro posjećena, tako će biti i ove godine: na današnji dan (30.03.) već se razmišlja o zatvaranju konferencije jer je već prilično puna. Dakle, ako ste se prijavili super, ako niste ... pitanje je da li ćete i stići.

Na konferenciji ima i nema novosti: sadržajno gledano (a kako sam ja ujedno i urednik sadržaja), možete već pretpostaviti što se tamo može čuti: razvoj (napredni, web, timski), infrastruktura (server 2008, sql 2008, alati za upravljanje...), standardno upravljenje projektima (PMI) i upravljanje infrastrukturom (itSMF) itd...

Možda je interesantnije što je ove godine značajniji naglasak na virtualizaciji (Hyper V,a li i ostali elementi virtualizacijske strategije Microsofta kao što je SoftGrid, Terminal Services...) te se pojavljuje i jedan novi track (Arhitektura platforme) s pričom o Software + Services, SaaS, SOA, Web 2.0, Enterprise Architecture poglavljima.

Kako sazrijevamo, tako radimo i odmak od nekih tehnologija: Exchange sada polako postaje priča o Unified Communication modelu, a na primjer SharePoint preazi u kolaboraciju i portale - tehnologije su zrele i poznate i nema smisla previše pričati o njima, nego prelazimo u nove modele koji zapravo uključuju scenarije u kojima se ta tehnologija koristi.

Tema konferecije je "vrijednost koju ostvarujete uporabom informatičkih rješenja" i jedini način da se to pokaže je kroz gomilu poslovnih slučajeva (case studies). Tako ćete moći vidjeti 40tak predavanja koja govore o tome kako su partneri i krajnji korisnici kreirali rješenje koje im donosi vrijednost. I ove godine ćemo tako čuti sve najveće hrvatske tvrtke i njihova iskustva s Microsoft tehnologijama... 

ratkom @ 13:59 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, ožujak 24, 2008
Odnosno za one koji to pokušavaju postati. Nije baš da se time bavim, ali mislim da je dobra (i besplatna) inicijativa, pa prenosim. Ako imate problema s postavljanjem Vista Service Pack 1 izdanja, Microsoft daje besplatnu tehničku pomoć SVIMA koji to pokušavaju napraviti, a možda imaju problema. Check link:
https://support.microsoft.com/oas/default.aspx?ln=en-us&prid=11274&gprid=500921

Besplatna podrška (koju je moguće dobiti putem emaila, IMa i telefona, a čisto zabave radi preporučam ovo drugo) traje do 18.03.2009, pa sene morate žuriti :).
ratkom @ 23:44 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, ožujak 16, 2008
Slučaj od jučer: na jednom zanimljivom portalu određene udruge koja promovira određeni operacijski sustav (zovimo ga, Linux ;) ), čitam jedan od zadnjih postova kojeg prenosim djelomično (evo i linka):

"Kako je svojedobno izvjestio Computerworld, Nizozemska, Koreja i Južnoafrička republika odlučile su prihvatiti ODF kao standard razmjene podataka u državnoj upravi. Ovih dana Nizozemska pokreće svoj akcijski plan, po kojem bi sva tijela uprave trebala do kraja 2008. godine prijeći na ODF standard. "

Kako po prirodi nisam lijen, a i zanima me ovo područje, kliknem na link, otvorim dokument, kad tamo… nisi spomena ovoga što piše gore. Nasuprot tome, piše slijedeće (str 15):

"The Cabinet will start the introduction of ODF as the format for reading, writing, exchange, publication and receipt of documents internally and with subsidiary government bodies and citizens and businesses. As such, the Netherlands remains in step with international developments.Denmark and Belgium (international leaders) have also chosen to introduce ODF for governmental applications. ODF is therefore currently available alongside and in addition to other, already-used, file formats (such as DOC and PDF) and any new future open standards."

Znam da ne trebam prevoditi, ali ipak: ODF se uvodi kako dodatni standard za dokumente uz već postojeće, kao što su DOC ili PDF. Ponavljam, dodatni a ne kao isključivi standard, ili kao što je to lijepo sročeno, ne "prelazi na ODF standard".

Naravno da je tako - bilo kakva isključivost bila bi protivna zakonima EU, primarno s stanovišta konkurentnosti. Države (tako i Nizozemska) uvode mogućnost izbora, ovisno o scenarijima i mogućnostima. Države temeljito provjeravaju što se može a što ne s novim modelima (pogledajte recimo Appendix A u istom dokumentu).

Kod nas… valjda je i dalje dovoljno tumačiti kako nam odgovara i upućivati na izvore koje nismo niti pročitali, vjerujući da su kod nas umrle vještine čitanja, razmišljanja, prihvaćanja i zaključivanja. Ali eto, smo gdje smo i tu živimo :) 

ratkom @ 22:28 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 11, 2008
Prošli mjesec otvoren je novi Software +Services Architecture Center na MSDN-u. Kako me i inače prilično zanima ova priča (planiram ju ispričati na veliko i na WinDaysima 2008), preporučam vam ovaj site. Zanimljivo je da site problematici pristupa iz 4 pogleda, ovisno o tome koji vas dio arhitekture zanima.

Tako je npr. prvi dio Build S+S, odnosno opoglavlje koje priča o tome kako graditi aplikacije da bi bile komplementarne sa S+S implementacijama npr. hostera koji će ih pokretati (hosteri su obrađeni u poglavlju Run S+S). Treći dio je Consume S+S, odnosno kako krajnji korisnici i organizacije mogu koristiti aplikacije i servise koji su igrađeni na ovoj arhitekturi, dok je završni dio Monetize S+S, odnosno, a gdje su tu pare.

Vidim da ovaj site znakovito raste, što se poklapa s značajnom investicijom vremena i resursa u izgradnju S+S priče. Ali, predstoji nam još godinu dana otvaranja novih proizvoda pod ovom inicijativom. Bit će zanimljivo.
ratkom @ 23:24 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, ožujak 10, 2008
Nedavno se u Microsoftu odigrao centralni razvojni događaj pod imenom Microsoft Research TechFest 2008 na kojem research ekipa prikazuje na čemu radi i razgovara o mogućim primjenama tehnologija. Iako bi netko pomislio da je ovo sve skriveno (hush - hush, ipak su to jednog dana konkurentne prednosti), ovdje je sve prilično otvoreno i dio toga možete pogledati putem Internet stranica.

Ako ništa drugo, možete pogledati video zapise s predavanja, pogledati kako izgledaju demoi, i razmišljati o tome kako će izgledati budućnost. Moja omiljena: In-Depth Image Editing (već se vidim zajedno s Baywatch ekipom :))
ratkom @ 16:12 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, ožujak 9, 2008
Nedavno se pojavio zanimljiv dokument poznatog starog Rogers Session-a (netko ga se možda sjeća po pisanju o objektno orijentiranim arhitekturama i slično) koji daje zanimljiv uporedni pregled četiri najpoznatije enterprise arhitekture. Ili što bi rekli riječima mog kolege i vječnog idola Mihe Kralja:

The Zachman Framework for Enterprise Architectures™, which, although self-described as a framework is actually more accurately defined as a taxonomy
The
Open Group Architectural Framework (TOGAF™), which, although called a framework is actually more accurately defined as a process
The
Federal Enterprise Architecture, which can be viewed either as an implemented enterprise architecture or as a proscriptive methodology for creating an enterprise architecture
The Gartner Methodology, which can be best described as an enterprise architectural practice


Uživjate u čitanju, o vi arhitekti i oni kojim se takvim doživljavaju.

ratkom @ 22:01 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, ožujak 8, 2008
Kako mnogi ne vjeruju da se Microsoft ozbiljno posvetio interoperabilnosti, samo nekoliko vijesti koje su se pojavile ovaj tjedan. Kako bi pisanje postova za svaku od njih bio ozbiljan zadatak, samo kratke napomene i linkovi:

Objavljena beta Internet Explorer 8 verzije s naglaskom na interoperabilnost
Dugo očekivana verzija Internet Explorera 8 počela je upoznavati svoje korisnike  - na MIXu je objavljena beta 1 koja je već prošla inicijalna testiranja, podržava CSS v2.1 standard za layout rendering, podržavati će HTML v5, prošla je ACID2 test itd, itd. Dovoljno za beta 1. Beta 1 je fokusirana na security people, tako da ne očekujete neke veće promjene u korisničkom sučelju.
Eweek: http://www.eweek.com/c/a/Enterprise-Apps/Microsoft-Hopes-IE-8-Will-East-Doubts-About-its-Interop-Commitment/
Internet Explorer 8 beta 1 download: http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/ie/ie8/readiness/Install.htm

Microsoft na MIX konferenciji objavio svoj Internet bazu - SQL Server Data Services
Ako ste se pitali što je to CloudDB ili Sitka u zadnjih godinu dana - danas je to objavljeno kao SQL Server Data Services beta. Jest da se zove SQL Server ali s time ima vrlo malo veze - radi se o bazi podataka "u oblaku" koji korisnicima donosi prostor za pohranu i mogućnosti uporabe a bez potrebe da se investira u vlastitu storage infrastrukturu. Stvar je dovoljno bitna u s+s svijetu, da ću morati pisati poseban post.
Networkworld: http://www.networkworld.com/news/2008/030508-microsoft-database-online-services.html
Microsoft: http://www.microsoft.com/sql/dataservices/default.mspx

Microsoft radi s Eclipse Foundation / Apache Software Foundation
…  ekipom kako bi se poboljšala interoperabilnost razvojnog alata i platforme. Dio je to ukupnog zaokreta prema interoperabilnosti, a zanimljivo je da će Microsoft imati keynote na slijedećoj EclipseCon konferenciji.
Eweek: http://www.eweek.com/c/a/Application-Development/Microsoft-Working-with-Eclipse/

Document Interoperability Initiative… by Microsoft
Kao daljnji korak u razumijevanju i razmjeni formata, Microsoft uspostavlja lab kako bi bolje razumio probleme u razmjeni podataka / formata dokumenata, uključujući onaj koji je danas svima najzanimljiviji a to je razmjena između Open XML / Microsoft i ODF / Sun Microsystems formata.
RedmondMag: http://redmondmag.com/news/article.asp?EditorialsID=9623

Apple iPhone 2.0 voli Microsoft Active Sync ali ne i Blackberry…
Inače znakovito je da će, barem prema najavi, iPhone 2.0 donijeti podršku za Active Sync, ali ne i za BlackBerry (tnx DejanD): 
 § Službeno priopćenje Apple-a: http://www.apple.com/pr/library/2008/03/06iphone.html
 § Microsoft službena izjava: http://www.microsoft.com/presspass/features/2008/mar08/03-06EASqa.mspx
 § Exchange team blog: http://msexchangeteam.com/archive/2008/03/06/448367.aspx
Prevedimo to sa: Apple uvodi podršku za Microsoft Exchange Server.

Google nadogradio svoj Calendar kako bi se sinkronizirao s Microsoft Outlookom

Vjerojatno razumjevši da to tržište traži…  Barem s obzirom koliko je vani korisnika Microsoft Outlook-a.  Sada se (nakon što downloadate aplikaciju) Outlook sinkronizira s Google Calendarom automatski.
Jednostavnija verzija je valjda da imate Microsoft Mobile uređaj :).
Eweek: http://www.eweek.com/c/a/Enterprise-Apps/Now-Synching-Google-Calendar-and-Microsoft-Outlook/

DODATAK 13.3. Microsoft i SUN Microsystems kreiraju Interop Labratkom @ 17:30 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 3, 2008
... počinje 5.3. a da ne bi propustili koji detalj, brine se tehnologija. Tako, već za početak možete pogledati keynotes streamingom koje su 5 i 6.3.2008:

Wednesday, March 5
9:30 am PST Keynote : Ray Ozzie, Scott Guthrie, Dean Hachamovitch  -- streamed live here(HR: 18:30)

Thursday, March 6
1:00 pm PST Keynote: Steve Ballmer & Guy Kawasaki  -- streamed live here.
(HR: 22:00)

Interesantna postava: Ray Ozzie (ex. Lotus), Guy Kawasaki (ex. Apple). VIše informacija o konferenciji imate na: www.visitmix.com/2008 a ako želite pogledati neko predavanje, navratite kasnije na sessions.visitmix.com gdje će se objavljivati 24 sata nakon što se stvarno i dogode.


ratkom @ 23:39 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, ožujak 2, 2008
Umjesto da se odmah dohvatim upravo završenog Ballot Resolution Meetinga (vezanog uz ISO/IEC 29500, popularno u narodu zvanog Open XML), moram se osvrnuti na raznorazne likove koji toliko srčano zastupaju određene teorije rješenja da je upravo nevjerojatno koliko brzo pretaču praksu u teoriju iz koje, opet, prepoznaju praksu.

Ponekad se pitam je li ostalo želje za samospoznajom, sintezom i analizom broja podataka koji se pojavljuju dok istražujete određenu temu. Ili je dovoljno pronaći tezu/teoriju na blogu/postu koja vam odgovara i jednostavno se povezati na nju i … presto, gotov sam s dokazivanjem. Kada bi ovako funkcionirala znanost… valjda bi svi prepisivali magistarske i to bi, eto, bilo proglašeno očekivanim pristupom koji rade svi, pa radimo i mi.

Da se vratim na prva 3 slova: BRM. Dakle, prošli tjedan u Genevi se skupila ekipa koja je, očekivano, raspravljala o predloženim izmjenama na ECMA prijedlog ISO/IEC  29500 standarda, i bez obzira na ekipu koja se u blizini nacrtala kako bi napravila gužvu, 5 dana se radilo bez prestanka i raspravljalo o predloženim komentarima.

Kakvi su rezultati? Naravno, ovisi o tome koje blogove čitate. MS ekipa uglavnom stvari vidi pozitivno, a OSS ekipa negativno (prijevod: MS ekipa vidi znatno poboljšanje standarda, a OSS ekipa vidi propast BRM procesa u smislu: ISO/IEC 29500 neće biti usvojen). Naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje, i tek će slijedećih 30 dana pokazati tko je bio u pravu, no ono što me zabavlja je kako ekipa u foteljama širom svijeta zna što se dogodilo bolje no ljudi koji su sastanku prisustvovali.

Na primjer, ekipa se uhvatila posta određenog Andy Updegrovea (inače, pravnik u OASIS grupaciji koja podržava ODF standard, pa je time njegovo mišljenje jasno), koji, iako nije bio niti blizu BRM sastanka, donosi nevjerojatne matematike i zaključke glede toga što se tamo dogodilo. Ali, ovo je otvoren medij, svi imaju pravo na svoje mišljenje. No zanimljivo je da se na njegov post osvrnuo i Alex Brown, convener (voditelj) BRM sastanka. Prenosim njegov komentar na dotični post:

"I'm won't be composing a blog entry on the BRM for a bit, but I wil point out that your article contains surprising inaccuracies about what the subject of the vote was, how it worked, and what the governing rules were. A health warning is in order."

Dakle, na osnovu pogrešnih i netočnih informacija napravio se cijeli jedan mali/veliki spin-off pod naslovom: "OOXML nije prošao BRM". A skoro da sam njegov blog stavio u Favorites :). Moje razumijevanje je slijedeće: BRM sastanak služi (uvijek) poboljšanju predložene specifikacije, a ne tome da se glasa ZA ili PROTIV. Cilj sastanka je imati usuglašenu specifikaciju s kojom se ide dalje u eventualnu promjenu glasa (i o toj specifikaciji se glasovalo, a ne o tome da li se ili ne podržava ISO/IEC 29500 u novoj formi). Pročitajte ISO proces 101.

Microsoft strana je, naravno, prilično pozitivna: evo komentara nekih ljudi koji su prisustvovali BRM sastanku: Brian Jones (MS glas u ECMA tehničkom odboru), Doug Mahugh i Jason Matusov (također na BRM sastanku). Da li su (pre)optimistični?

Ne propustite niti kontra stranu - dobre postove (ima ih) donose Yoon Kit Young (član delegacije Malezije) ili Tim Bray (Sun Microsystems, član kanadske delegacije). Ono što se između ostalog formulira je da treba raditi i na ISO/IEC procesima (PAS/FastTrack) koji jednostavno nisu spremi za ovakav pristup i zanimanje zemalja - premalo vremena, nedostatne procedure.

Jedno od pametnijih neutralnih mišljenja daje Rick Jelliffe, bloger na O'Rilley webu i član australske BRM delegacije - čovjek je umjereno pozitivan ali i jasnog pogleda na nedavne događaje. Tu je i Jesper Lund Stockholm, danski glas koji donosi dobar komentar:

"Within minutes of after Friday 29th of February at 17:00 rumors started to flow that “The BRM failed” or “ISO failed”. I honestly disagree to this. We were facing an impossible task but we dealt with it according to the purpose of the BRM: To change and improve the DIS. There is really nothing more to say about it. Now the national bodies can sit down and look at the result of the BRM and see if the DIS is now in a position to be approved. That process has always been aside to the BRM itself and whatever was voted on and how the votes were distributed is really not relevant in terms of approving the DIS. The DIS is now what it is and that is what is to be decided 29 days from now."

Zaključak: mišljenje izvucite sami, a ne čitajući jedan post i pametujući hiper brzinom. Uključite mozak, sjetite se što su vas učili u školi i dajte si vremena donijeti zaključke - pa makar oni bili drugačiji od onoga što vam tumače zvjezdoznanci i lokalni spravljači ljekovitih napitaka. 

03.03.2008 DODATAK: Jason Matusow je počeo prikupljati prve komentare nacionalnih tijela (NB) koje možete pročitati na njegovom blogu. Ako je išta bitno za uspjeh BRM-a onda je to mišljenje nacionalnih tijela. A ova prva se nekako razlikuju od Andy-jevih zaključaka.
ratkom @ 23:55 |Komentiraj | Komentari: 0
Kad već dijelim informacije vezane uz Windows Server 2008, evo i nekih za developere. Dosta je informacija o tome kako developeri trebaju gledati na novo izdanje, ali manje više sve se svodi na 3 bitne stvari:

1. ako već imate svoju aplikaciju koja se vrti na serveru, provjerite da li vam aplikacija radi na Windows Serveru 2008. Dobar članak o tome, odnosno o kompatibinosti aplikacija na novom serveru, možete pronaći ovdje.

2. ako u svojoj aplikaciji želite iskoristit neke nove mogućnosti koje donosi Windows Server 2008, pravi put za provjeru novih mogućnosti za developere je ovde.

3. I konačno ako želite iskoristiti momentum koji danas WIndows Server 2008 ima, te iskoristiti malo Microsoft marketinga. te pokrenuti neke dodatne programe vezane uz novi server, možete to učiniti ovdje. Inače je InovateOn zanimljiv program, pogledajte ga bez obzira na sam server.

Naravno, postoje i dodatni resursi. OneStopShop za developere na novom serveru naravno nalazi se na MSDN-u. Za početak, preporučam "The Windows Server 2008 Developer Story" iz poglavlja 2.

ratkom @ 21:03 |Komentiraj | Komentari: 0
Kao što znate, Microsoft je upravo objavio dostupnost Windows 2008 Servera na tržištu (zapravo je to zajednički launch i SQL Servera 2008 i Visual Studio 2008 proizvoda, ali o njima kasnije) - i što reći, prve kritike su izvrsne. Evo kratkog pregleda prvih članaka/komentara u vodećim online magazinima glede Windows Servera 2008:

Product review: Windows Server 2008 is the host with the most, and the perfect guest (Tom Yager, InfoWorld)
“Microsoft's slimmer and stronger server OS, bolstered by virtualization, networking, and security advances, is an upgrade that IT can't refuse, a 200-pound gorilla that eats commercial Linux.” 

Windows Server 2008 Review (Paul Thurrott, Windows SuperSite)
“Windows Server 2008 is a solid and impressive upgrade that should meet the needs of virtually any business customer. I see no serious downsides to this product at all. Highly recommended.”

Review: Microsoft’s Hyper-V puts VMware and Linux on Notice (Jason Perlow, ZDNet)
"Overall, and for what is currently a beta of a 1.0 release, I think Microsoft did a great job with the Hyper-V manager – console access to the VMs is nice and fast and VM performance is excellent, and the provisioning and setup process is wizard-based and straightforward. I’d currently say that from a polish and maturity standpoint, its management capabilities are definitely better than what is in Citrix XenServer 4.x, and way ahead of what currently exists in Red Hat Enterprise Linux or SuSE Linux Enterprise Server.

You Must move to Windows Server 2008 (Peter Bruzzese, InfoWorld)
Windows Server 2008 is absolutely awesome. There, I've said it. Now let me tell you why. First off, it is based on the same architecture as Windows Vista (also an awesome product from an architectural perspective).”
Kako budu stizale i druge kritike, uključit ću ih na ovaj post. Ali ih možete i sami pronaći, barem je to danas jednostavno.

ratkom @ 11:45 |Komentiraj | Komentari: 0
Instant Messenger
Dodaj blog u Favorites
blogmarks del.icio.us digg TailRank Technorati YahooMyWeb
Arhiva
« » ožu 2008
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Brojač posjeta
375850
O autoru ...

RatkoM skraćenica je za Ratko Mutavdžić, poznato/nepoznato ime u Microsoft zajednici, u slobodno vrijeme radim u tvrtki Microsoft Hrvatska, a kao što bi i očekivali komentari na ovom siteu su ipak moje osobno mišljenje a ne mišljenje tvrtke u kojoj radim.

Uvijek dostupan na ratkom@microsoft.com ili putem ovog bloga, a uvijek možete nazvati MS i tražiti moju malenkost. Blog je "profesionalni" blog kojim želim razmjenu komentara, informacija, sugestija, ideja i čega sve već ne između Microsoft DPE grupe i ljudi koje bi mi zvali "community". Primarno se odnosi na developere, ali ne garantiram da neću zastraniti i dotaknuti se još koje teme.

Da ne zaboravim, zahvaljujući paralelnom interesu, dosta toga vezano uz project management, organizaciju profesionalne servisne organizacije, te neke ostale tekstove možete pronaći i na mom web siteu PROJEKTURA.ORG. Ali blog mi je ipak dinamičniji od web stranica, tako da sam ovdje više ažuran.

Za one koji se pitaju: od 01.09.2007 (a možda i prije) preuzimam funkciju DPE Lead (voditelja grupe). Na moje veliko zadovoljstvo, vraćam se svojim korijenima, instaliram ponovo sve alate koje sam do sada ignorirao, i vjerujem da mi Excel više neće biti primarni razvojno - zbrajački alat ;) 

Ratko Mutavdzic's profile on LinkedIn


Čitam ... (ožujak/travanj 2008))

The Black Swan, Nassim Nicholas Taleb

Gotovo je nevjerojatno kako na nas utiču stvari za koje vjerujemo da zapravo nema teorije da se dogode. Crni labud je zapravo događaj koji će se teško ostvariti, ali kad se dogodi, em što je nepredviljiv, em što ima ogroman utjecaj. Primjeri su uspjeh Googlea ili, možda malo crno, 11.9. i Twinsi. Autor tvrdi da je zapravo sve oko nas nepredvidljivo i da te pojave uopće ne istražujemo - držimo se onog što znamo i što nas usrećuje. 

Prava mala "comfort zona".

Slušam ... (veljača 2009)

SONIC YOUTH / GOO 1990


Što ih više (ponovo) slušam, to su mi bolji. Jedna od perjanica novog doba krajm 80th(početkom 90tih) u Americi, a koju krase i R.E.M., Nirvana, Pearl Jam, ali i Pixies, Mudhoney itd. Oštra, dinamična gitara i ponekad zaluđujuće kombinacije koje su nosili Thurston Moore i Kim Gordon.

Za fanove i one koji će to tek postati, nema do broja 8. Mildred Pearce.

Gledam ...

Flags of our Fathers, HDDVD, Clint Eastwood

Ponekad izaberem dobar film, krivu tehnologiju. Prije nekog vremena sam nabavio HD DVD player, koji dolazi uz XBOX 360 pa i nije neka investicija, te nekoliko filmova tek da se uvjerim u novu HD tehnologiju. 

I stvarno - na velikoj plazmi u 1080i izgleda savršeno. Film je kao što znate dobitnik Oscara, i zanimljivo ne toliko ratni koliko bi čovjek očekivao. Scene su dobre, manje napete nego u "Saving Private Ryan", ali isto tako realistične. Slijedi mi gledanje "Letters form Iwo Jima" ilitiga japanska strana iste priče - crno bijela tehnika / japanska spika.

[x]

“…As long as you have innovation in the IT industry, you will have interoperability challenges.  But we're going down the tight path. It's a journey and we'll need to make adjustments based on community but generally we feel like we're going in the right direction." –Tom Robertson, manager of interoperability and standards at Microsoft – The Register

Statistika?
Index.hr
Nema zapisa.